Veel gestelde vragen (FAQ's) aan tails up!
Welkom bij de FAQ-pagina van tails up, puppytrainer, hondentrainer en hondengedragscoach in Antwerpen, Mechelen en Rupelstreek. Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over puppytraining, hondentraining, en gedragsadvies voor honden. Of je nu op zoek bent naar puppylessen of begeleiding bij gedragsproblemen, deze pagina helpt je om meer te weten te komen over onze aanpak en diensten. Heb je specifieke vragen? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder!
2. Wat zijn de voordelen van puppytraining?
3. In welke regio's werk je als hondentrainer?
4. Waarom zou ik een hondengedragscoach inschakelen?
5. Hoe lang duurt puppytraining?
6. Hoe kan ik gedragsproblemen bij mijn hond voorkomen?
7. Wat maakt tails up anders dan andere hondenscholen?
8. Wat is voederverrijking en waarom is het belangrijk?
9. Waarom prive puppyles nemen als ik gewoon naar een hondenschool kan.
10. Wat is het verschil tussen puppytraining en volwassen hondentraining?
11. Hoe kan ik mijn hond beter laten luisteren tijdens de training?
12. Wat kost een training bij tails up?
13. Wat moet ik voorzien voor een puppyles of gedragstherapie?
1. Wat tails up?
Tails up geeft puppytraining, hondentraining, en gedragsadvies voor honden in de regio’s Antwerpen, Mechelen, Rupelstreek, Willebroek, Boom, Aartselaar, Hemiksem, Niel, Rumst,... Ik focus op het welzijn van je hond door middel van positieve trainingsmethoden en gedragscoaching. Of je nu een puppy hebt of een oudere hond met gedragsproblemen, ik help je bij het creëren van een gelukkige, zelfverzekerde hond!
2. Wat zijn de voordelen van puppytraining?
Puppytraining is essentieel om ongewenst gedrag op jonge leeftijd te voorkomen. Door puppylessen te nemen leer je je pup basiscommando’s, socialisatie, en het omgaan met verschillende situaties. Dit zorgt ervoor dat je puppy later een goed opgevoede en gelukkige hond wordt. Onze puppytraining helpt je puppy de juiste gewoonten aan te leren, zodat jij en je hond een sterke band opbouwen.
3. In welke regio's werk je als hondentrainer?
Als gecertificeerde hondentrainer en hondengedragscoach werk ik in verschillende regio's in Vlaanderen, waaronder Willebroek, Boom, Mechelen, Niel, Aartselaar, Hoboken, Puurs - St. Amands, Bornem, Zemst, Vilvoorde, Londerzeel, Grimbergen, en omliggende gebieden. Ben je op zoek naar puppytraining of gedragsadvies in deze regio's? Neem contact op om te vragen of ik beschikbaar ben in jouw buurt!
4. Waarom zou ik een hondengedragscoach inschakelen?
Een hondengedragscoach kan helpen bij het oplossen van gedragsproblemen zoals trekken aan de lijn, opspringen, overmatig blaffen of angst. Als hondentrainer bied ik gedragsadvies op maat, zodat je hond beter in balans is en jij een leukere relatie met je hond hebt. Of het nu gaat om puppytraining of gedragstherapie voor volwassen honden, we helpen je graag verder!
5. Hoe lang duurt puppytraining?
De duur van puppytraining hangt af van de leeftijd van je hond en de specifieke doelen die je wilt bereiken. Veel hangt ook af van de tijd die je beschikbaar hebt om te trainen en de ervaring die je mogelijk al hebt. Dat is het voordeel van puppylessen op maat: elke sessie is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van jouw puppy en jouw wensen. Zo kunnen we zo efficient mogelijk te werk gaan en gericht werken aan wat jij belangrijk vindt.
6. Hoe kan ik gedragsproblemen bij mijn hond voorkomen?
Door puppytraining vanaf jonge leeftijd kun je veel gedragsproblemen voorkomen. Het is belangrijk om vroegtijdig te socialiseren en consistent te trainen. Als hondentrainer geef ik advies over hoe je gewenst gedrag kunt aanleren en probleemgedrag kunt voorkomen. Hondentraining helpt om je hond mentaal te stimuleren en op een positieve manier zijn energie te kanaliseren. Ook jullie band zal versterken als jullie geregeld samen trainen op een positieve manier.
7. Wat maakt tails up anders dan andere hondenscholen?
Bij tails up bied ik geen standaardtrainingen, maar train ik iedere hond op maat. Ik werk altijd met privébegeleiding voor puppytraining en gedragscoaching. Mijn aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op positieve, respectvolle trainingsmethoden. In tegenstelling tot een hondenschool die werkt op vaste uren pas ik me aan aan jouw schema. Ik kom ook ter plaatse. Geen stress en tijdverlies door verplaatsingen. Jouw hond krijgt de aandacht die hij verdient, ongeacht de regio waarin je woont, en dat in de omgeving van Willebroek, Tisselt, Blaasveld, Mechelen, Hombeek, Antwerpen, Aartselaar, Hemiksel, Niel, Boom, Rumst, Ruisbroek, Vilvoorde, Grimbergen, Zemst, … Ook daarbuiten mag je me zeker contacteren. Afhankelijk van de drukte kan ik me mogelijk ook verder verplaatsen om honden en baasjes te helpen.
8. Wat is voederverrijking en waarom is het belangrijk?
Voederverrijking is een geweldige manier om je hond mentaal te stimuleren. Door voedsel te vertoppen of via puzzels aan te bieden, stimuleer je de hersenen van je hond, wat verveling en gedragsproblemen voorkomt. Dit is een belangrijk onderdeel van de puppytraining en wordt vaak gebruikt in onze hondentraining om je hond actief en gelukkig te houden. Meer over voederverrijking kan je op deze blog vinden of in mn ebook “Heerlijk Hersenwerk”
9. Waarom prive puppyles nemen als ik gewoon naar een hondenschool kan.
Er zijn vele voordelen aan puppytraining op maat. Je kan de lessen plannen op momenten die jou uitkomen. De lessen houden rekening met het specifieke karakter van jouw hond. Geen standaard trainingsmethodes, maar trainingsplannen afgestemd op jouw specifieke situatie en wensen. Individuele puppylessen houden ook rekening met jouw ervaring. Is dit je eerst hond of ben jij al een pro? De lessen zijn ook aan huis, wat veel stress bespaart voor je hond, en tijd voor jou. Bovendien heb je de mogelijkheid om te trainen op locatie wanneer je dat wenst. Meer hierover kan je lezen op deze blog
10. Wat is het verschil tussen puppytraining en volwassen hondentraining?
Puppytraining richt zich op het aanleren van basiscommando’s en het socialiseren van je jonge hond, zindelijkheid aanleren, benchtraining, beheersing oefenen, … Bij volwassen hondentraining worden vaak complexere gedragsproblemen aangepakt, zoals angst, agressie of destructief gedrag, trekken aan de lijn, opspringen, overmatig blaffen,... Beide trainingen zijn cruciaal voor een goed opgevoede hond, maar de aanpak verschilt afhankelijk van de leeftijd en het gedrag van je hond.
11. Hoe kan ik mijn hond beter laten luisteren tijdens de training?
Luisteren en focus zijn essentiële onderdelen van puppytraining en hondentraining. Het is belangrijk om consistent te zijn en positieve versterking te gebruiken. Als hondentrainer geef ik je specifieke oefeningen om je hond beter te laten luisteren, zowel thuis als in afleidende omgevingen.
12. Wat kost een training bij tails up?
De kosten voor puppytraining, hondentraining, en gedragsadvies variëren afhankelijk van hoeveel sessie jij en je hond nodig hebben. Dat hangt af van de specifieke behoeften van je hond, de hoeveel ervaring die jij hebt, de hoeveel tijd die jij hebt om te trainen… Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat, contact
13. Wat moet ik voorzien voor een puppyles of gedragstherapie?
Voor puppytraining en gedragstherapie is het belangrijk dat je een aantal dingen meebrengt, zoals een leiband, een hondenspelletje en beloningssnacks waarvan je zeker weet dat je hond ze écht lekker vindt. En vooral: voldoende geduld!